B6-9-12 Vitamin 60db.

3,900Ft

Áraink bruttó árak, amelyek tartalmazzák a 27% ÁFA-t!
 
 
Készlet:  saját raktárban
Szállítás:  2-3 munkanap
Kiszerelés: 25g kapszula alakban

Összetevők:
Kapszulánként
B12-vitamin (1000,0 μg cianokobalamin)
B6-vitamin (8,0 mg piridoxin-5'-foszfát)
Folsava (1000,0 μg pteroil-monoglutaminsav)
 
 
Allergének: A termék nem tartalmaz ismert allergén összetevőt.
Minőségét megőrzi: A gyártástól számított 2 évig.
Tárolás: Száraz, hűvös helyenA B12-vitamin és a B6-vitamin hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez. A B12-vitamin, a B6-vitamin és a folát hozzájárul a normál homocisztein-anyagcseréhez.

A kapszula egyik aktív összetevője, a B12 vitamin vagy más néven ciano-kobalamin a kiegyensúlyozott táplálkozással is elegendő mennyiségben kerül a szervezetünkbe. A máj jelentős mennyiségű, akár évekre elegendő B12-t tárol, de ha a hiány tartós, egyszer az is elfogy.

A készítmény másik két összetevője, a folsav (B9 vitamin) illetve a B6 vitamin (piridoxin) együttesen hatékonyan támogatják a B12 vitamin hatását.

A B12 bevitele csökkent lehet szigorú vegetáriánus étrend mellett, túlzott alkoholfogyasztás, általános alultápláltság, anorexia esetén, valamint idős korban. Gyakoribb azonban, hogy a bevitel megfelelő, de a tápcsatornából a felszívódás zavart, így a szervezet mégsem jut elegendő B12-vitaminhoz. A felszívódás zavara más szempontokból egészséges embereknél is 50 év felett kezdődhet, de 70-75 év felett nagyon általános.

A B12 felszívódása csökkent mértékű lehet hosszabb ideig fennálló hasmenés, hányás, gyomor- vagy bélgyulladás, gyomorsav-hiány, gyomorfekély, bélféreg-fertőzés mellett. A B12 hiánya vagy felszívódási zavara enyhébb esetekben többek között kimerültséghez, étvágytalansághoz, menstruációs zavarokhoz vezethet. Komolyabb esetben a kognitív gondolkodás zavarai, memóriazavarok, Alzheimer-betegség megnövekedett kockázata, más idegrendszeri és pszichiátriai rendellenességek, vérképzési problémák, zsíranyag-csereeltérések (emelkedett koleszterin- és triglicerid értékek), valamint szívinfarktus és agyvérzés fordulhat elő.

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóságtudományos bizonyítékokon alapuló megállapításai szerint a B12 vitamin, a B6 vitamin és a folsav hozzájárulhatnak az idegrendszer és a pszichés funkciók optimális működéséhez, a fáradtság és a kimerültség csökkentéséhez.

 

A termék magyar fejlesztés (Dr. Bezzegh Attila kutatása